Wie is Carla Kesteloo?

Carla Kesteloo
Carla Kesteloo

Carla Kesteloo (Vlissingen, 1953)

Sinds 2003 ben ik werkzaam als trainer/coach, beeldend kunstenaar en fotograaf. Daarvoor werkte ik meer dan vijfentwintig jaar als docent en als manager in het voortgezet onderwijs en in de kunsteducatie.

Fotografie is een van mijn grote passies. Kenmerkend voor mijn fotografie is het ongewone in het gewone laten zien. Door op verre reizen markante personen te portretteren en door natuur en landschappen te fotograferen met een scherp oog voor opvallende details. Mijn eerste grote expositie heette “Kwallen, juwelen van de zee” (2005). Naar aanleiding van deze expositie is ook een fotoboekje verschenen.

Als coach/trainer geef ik trainingen aan zowel individuen als teams en organisaties. Het gaat er daarbij om het beste uit mensen naar boven te halen. Dat betekent persoonlijke aandacht en opnieuw oog voor details. Ik bied veiligheid én uitdagingen. In de trainingen staan creatief koers bepalen, veranderen en ontwikkelen centraal. Hierbij maak ik veelal gebruik van de methodiek van het beelddenken.

Als trainer en coach gaat het mij erom dat de deelnemers zelf ontdekken wat voor hen belangrijk is. Keer op keer vind ik het een grote uitdaging om het onvermoede en de verschillende talenten in mensen naar boven te halen. Deze kunnen zij vervolgens gebruiken bij het vinden van nieuwe wegen en oplossingen. In mijn trainingen staat een goed contact met de deelnemers voorop, maar verbinding tussen de deelnemers onderling is net zo belangrijk. Door deze verbinding kan creatieve energie ontstaan.

Ik volgde diverse Masterclasses op het terrein van beelddenken, fotografie en coaching en ben lid van de werkgroep Beelddenken van het Centrum Ontwikkeling Creatief Denken (COCD), bestuurslid van de Stichting Benekrom (steunstichting voor een school in Ghana), actief in het Zeeuwse vrouwennetwerk DONNA en woon in Vlissingen.

Home | Wie is Carla Kesteloo?