Activerend Museumbezoek

Carla Kesteloo

Activerend Museumbezoek

Teambuilding in een museum?

Het is ongewoon, maar het werkt. Een team dat in een mooie inspirerende omgeving met elkaar aan het werk gaat, is tot bijzondere prestaties in staat.

De werkwijze is als volgt. We kiezen een museum uit. De teamleden bezoeken na een gezamenlijk welkom, individueel het museum. De kernvraag die zij meekrijgen: Kies een museumstuk uit, dat voor jou het beste de samenwerking in het team van dit moment symboliseert en maak daarvan een schets/tekening.

In een groepsgesprek bespreken we met elkaar de ingebrachte symbolen en zo krijgen we de huidige stand van het team in kaart.

Daarna volgt de tweede opdracht. Opnieuw op zoek in het museum, maar nu naar elementen die het team de komende tijd nodig heeft om verder te kunnen groeien. De deelnemers zoeken in deze tweede ronde niet alleen naar andere museumstukken, maar kijken ook met andere ogen naar de museumstukken die de overige teamleden in de eerste ronde hebben ingebracht.

Deze werkwijze draagt niet alleen bij aan de vorming van een beter team, maar ook een sterke verbetering van onderling begrip en acceptatie.

Deze werkvorm is ook geschikt voor startende teams om met elkaar kennis te maken, maar ook voor tal van andere onderwerpen waaraan teams met elkaar willen werken. Bijvoorbeeld strategiebepaling, visie-ontwikkeling, imago vorming, talenten in het team etc.

Home | Training en coaching | Mogelijke werkvormen | Activerend Museumbezoek